fbpx
Право

ВР продовжила період служби в армії для громадян з вищою освітою

Верховна Рада продовжила період служби в армії для громадян з вищою освітою з 9 до 12 місяців. За законопроект №1525 в цілому проголосували 256 депутатів при мінімально необхідних 226, передає кореспондент УНН.

Згідно з пояснювальною запискою, однією з цілей закону є зменшення кількості підстав для отримання громадянами відстрочки від проходження строкової служби, що сприятиме комплектування Збройних Сил та інших військових формувань більш якісним призовних ресурсом.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Як повідомляв УНН, Верховна Рада дозволила приймати на контрактну військову службу громадян без вищої освіти. Крім того, тепер контроль за організацією підготовки громадян за програмою підготовки офіцерів запасу здійснює безпосередньо Міністерство оборони.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла закон, що збільшує максимальний вік для строкової військової служби за призовом з 25 до 27 років. Однак закликати будуть вже не з 18, а з 20 -ти.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Також нагадаємо, протягом трьох хвиль мобілізації, які відбудуться в 2015 році, планується мобілізувати 200 000 українців. Перший етап розпочнеться 20 січня і триватиме 90 днів – до квітня. Другий – орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап почнеться з червня і також продовжиться протягом 60 днів.

Джерело: УНН

Читайте також: