fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Турчинов: Мобілізація торкнеться осіб, що стоять на обліку в Мінсоцполітики

Мобілізація до лав української армії буде стосуватися і тих людей, які перебувають на обліку в Міністерстві соціальної політики. Таку інформацію оприлюднив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в ході сьогоднішнього уявлення указу Петра Порошенка про проведення часткової мобілізації. Слова Турчинова передає агентство РБК- Україна.

«У першу чергу нам потрібно давати пріоритет для тих громадян, які патріотично налаштовані і готові добровільно захищати свою країну. Крім того, ми повинні запрошувати до лав Збройних сил України та інших військових формувань тих громадян України, у яких є відповідна підготовка. Крім того, Міністерство соціальної політики вносить пропозицію про готовність до призову громадян, які в даний момент стоять у них на обліку», – заявив Олександр Турчинов під час виступу.

Після цього Олександр Турчинов повідомив про втрати сил АТО на Донбасі за останню добу. За його словами, в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок масованих обстрілів з ​​боку терористів загинули двоє українських військовослужбовців. Крім того, ще четверо українських військовослужбовців отримали поранення різного ступеня тяжкості.

«Агресія на сході України триває. В останні дні фіксується різке погіршення ситуації, а також істотне збільшення обстрілів. За минулу добу на Донбасі загинули 2 військовослужбовців, 4 поранені», – підкреслив Олександр Турчинов.

Відео обстрілу аеропорту Донецька

Читайте також: