fbpx
Політика

При «доопрацюванні» Держбюджету депутатам підняли зарплату до 12 180 грн – Андрій Павловський

Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Андрій Павловський повідомив про те, що в результаті доопрацювань Державного бюджету на 2015 рік вже після його прийняття парламентом, заробітна плата депутатів зросла з 5600 гривень до 12 180 гривень.

 «Вилучена частина 4 пункту 7 прикінцевих положень про обмеження максимального розміру заробітної плати народних депутатів України та членів Кабінету Міністрів України – розмір посадового окладу (у законі ( рестр.№1577 ) обмежений 10 розмірами мінімальної заробітної плати – 12 180 грн, а посадовий оклад – 5600 грн)», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 В цілому ж, за словами Андрія Павловського, в результаті цих «доробок», витрати Верховної Ради збільшені на 202 мільйонів гривень.

 Також він зазначив, що з Держбюджету виключили статтю 21, в якій визначалися напрями використання коштів капітальних видатків, зокрема придбання шкільних автобусів, підручників, медобладнання, забезпечення житлом соціально незахищених категорій громадян та інше.

Читайте також: