fbpx
Політика

“Журналісти Росії живуть у страху”, – Newsweek

«Багато російськихі журналістів з недавніх пір стали експертами з чорного гумору. Журналістам доводиться це робити для того, щоб зберегти розум», – повідомляє видання Newsweek, коментуючи ситуацію з російськими засобами масової інформації.

«Це не дивно. Велика частина журналістів у Росії живе в страху, що влада звільнить редактора або кореспондента за публікацію чого-небудь критичного», – говорить стаття видання.

Читайте також:  Нардеп-хабарник втік з України через Закарпаття

«Для «Російської планети», яка висвітлює регіональні новини, такий день настав 27 листопада, коли головний інвестор видання звільнив головного редактора Павла Прянікова після того, як він опублікував репортаж про викрадення татар у Криму», – зазначають у виданні.

У статті наголошується, що багато журналістів створюють незалежні мультимедійні сайти, як на території Росії, так і за її межами. Виникають блоги з анонімними спонсорами.

Читайте також:  На трасі Київ - Чоп затримали п'яного водія: ним виявився ексрегіонал Євген Червоненко

«Якщо Москва закриє п’ять засобів масової інформації, то десять з’являться і будуть працювати онлайн», – каже журналіст Тимур Олевський, який висвітлює війну в Україні на телеканалі «Дощ».

Читайте також: