fbpx
Новини світу

Євросоюз може створити російськомовний телеканал

Європейський союз розглядає можливість створення власного російськомовного телеканалу. Як повідомляє авторитетне інформаційне агентство AFP в п’ятницю, 9 січня 2015 року, це може стати реакцією на спільне звернення Данії, Великобританії, Естонії та Литви, передають українські ЗМІ.

Представники цих держав зажадали від Європейської комісії вжити заходів проти «пропагандистської кампанії» Російської Федерації, яка ведеться у зв’язку з конфліктом на сході України. У Брюсселі повинні розробити для всього Євросоюзу план з протидії «дезінформації, що швидко розповсюджується» з Кремля.

Читайте також:  Путін і Зеленський "повинні припинити вбивати людей" і побитися сам-на-сам

«Російська пропаганда перешкоджає єдності Європейського союзу і Заходу», – наголошується в листі, який було підготовлено представниками чотирьох країн. «Вільні мас-медіа в Російській Федерації перебувають під тиском влади і залякані, а іноземні журналісти в країні піддаються переслідуванням і вимушено закриваються», – стверджують ініціатори даного звернення. При цьому, вони відзначають, що в Європі англійською, іспанською та німецькою мовами веде мовлення канал Russia Today, який покликаний стати «альтернативою» місцевим новинним телеканалам.

Як приклад для нового російськомовного каналу Європи Едгарс Рінкевічс, глава міністерства закордонних справ Латвії – країни – голови Євросоюзу в першій половині цього року – навів суспільно – правові канали Німеччини ZDF і ARD. Згідно зі словами глави латвійського зовнішньополітичного відомства, новий російськомовний телеканал може бути цікавий не тільки жителям Литви, Латвії та Естонії, а й жителям інших держав. Приміром, у Німеччині проживає більше російськомовного населення, ніж у всіх країнах Прибалтики.

Читайте також: