fbpx
Політика

Росія повинна заплатити ціну за свою агресію, – Яценюк

Щоб перемогти російську агресію, в України було два шляхи: військовий або санкцій. Розгортати Третю світову війну, природно, не хотів ніхто. Тому країна вибрала другий варіант. Об’єднання світової спільноти з Україною, введення санкцій почали давати свій позитивний результат на шляху деескалації ситуації на Донбасі. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи в Німецькому товаристві зовнішньої політики в рамках офіційного візиту в Берлін, передає прес-служба Кабміну.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Ідея санкцій – повернути Росію до переговорів. І Росія повинна заплатити ціну, адже вона здійснила міжнародний злочин», – зазначив глава українського уряду і додав, що головний рецепт перемоги –  об’єднатися всій світовій спільноті, не відступати і змусити Росію виконати мінські домовленості.

На думку прем’єра, мінські домовленості – це на сьогодні єдині домовленості з Росією, які є базою для подальшої деескалації ситуації в Україні.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Також Арсеній Яценюк підкреслив, що українська сторона зробила все, що передбачали ці домовленості. Тепер слово за Росією, яка донині ігнорує багато пунктів мінських переговорів. Головними кроками має стати відновлення контролю за кордоном, виведення російських військ і припинення поставок зброї керованим Росією терористам.

Читайте також: