fbpx
Політика

«Поки діє диктатура Путіна – ніякого повернення Криму не буде», – Андрій Піонтковський

«Поки діє диктатура Путіна – ніякого повернення Криму не буде», – сказав російський політолог, публіцист, провідний науковий співробітник Інституту системного аналізу РАН Андрій Піонтковський під час спілкування з українськими журналістами по скайпу. «Як тільки Путін втратить владу, то тільки тоді можна буде говорити про якісь зміни», – додав Піонтковський.

 Під час свого виступу спікер зазначив, що на його думку, президент Росії зробив ряд дуже серйозних помилок, які тепер будуть «аукатися» РФ ще тривалий проміжок часу. В першу чергу, це анексія Криму. Другою помилкою президента Російської Федерації є спроби захоплення Донецької та Луганської областей. Третьою помилкою Путіна Андрій Піонтковський називає його намір зупинити розвиток України по європейському вектору. Четверта – військовий конфлікт, а точніше жертви в наслідок військового конфлікту. Число родичів загиблих у військовому конфлікті на сході України з боку РФ весь час збільшується. І вони все рідше приховують свою неприязнь до дій Путіна. П’ятої помилкою є санкції. «Навіть найскромніші санкції важко поранили економічну складову РФ», – сказав Піонтковський.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Продовжуючи свій виступ, спікер зазначив, що Путін усвідомлює свої помилки і саме тому йому треба якось виправлятися в очах лідерів інших країн. Це призвело до того, що зараз Путін різко став затятим прихильником територіальної цілісності України. «Ці помилки зробили Путіна затятим шанувальником територіальної цілісності України. Але є один дуже смішний факт. Він виступає за цілісність України, але, чомусь, скрізь каже, що Крим – Росія», – зазначає Піонтковський.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Наприкінці прес – конференції Андрій Піонтковський зазначив, що він щиро сподівається на те, що як тільки буде повалений диктаторський режим правління Путіна, Україна знову стане цілісною і єдиною державою. А Крим, зрозуміло, залишиться у свого законного власника, тобто в України.

Читайте також: