fbpx
Політика

Путін проти вступу України в НАТО, – Олланд

  Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що "криза в Росії", викликана, в тому числі санкціями ЄС, не приносить користі Європі.

 "Я не виступаю за політику найгіршого. Я думаю, що санкції тепер повинні зупинитися. Зупинитися в тому сенсі, що вони можуть бути скасовані, якщо є прогрес. Якщо не буде прогресу, санкції залишаться", – сказав Ф.Олланд в понеділок в інтерв’ю французькому радіо "Франс Ентер".

 Ф.Олланд висловив думку, що президент РФ не має наміру анексувати схід України, але він не хоче, щоб Київ перейшов у табір НАТО.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Париж вже протягом місяців бере участь в пошуку згоди щодо Україні. Президент Франції зазначив, що війна, що проходить у двох -трьох годинах польоту від Парижа, вже принесла близько 5 тис. жертв, і є також переміщені особи.

 "Європа не може залишатися байдужою", – зазначив французький президент. Зокрема, Франція і Німеччина вирішили шукати вихід.

 Ф.Олланд при цьому зауважив, що він поїде на зустріч до Астани 15 січня лише за умови, що буде досягнутий новий прогрес, а не тільки, щоб провести засідання і поговорити без просування. Однак він розраховує на прогрес.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Президент нагадав, що спілкувався наприкінці минулого року з Володимиром Путіним, президентом України Петром Порошенком і канцлером ФРН Ангелою Меркель. Вдалося домогтися деякого прогресу.

 На його думку, президенту РФ треба ясно викласти позицію Європи. "Потрібно сказати йому, чого ми хочемо і чого не хочемо", – заявив Ф.Олланд, зазначивши ослаблення економіки Росії від санкцій і падіння цін на нафту.

 На думку Ф.Олланда, санкції щодо Росії мали ефект, незважаючи на заяви про те, що вони ні на що не вплинули.

  Джерело: Інтерфакс- Україна

Читайте також: