fbpx
Економіка

«ПриватБанк» обмежив розрахунки картками в магазинах

Останнім часом деякі клієнти ПАТ КБ «Приватбанк» зіткнулися з проблемами при оплаті в закордонних магазинах («на землі» або в Інтернеті) з гривневих карток. Так, деякі іноземні магазини при оплаті із гривневою картки конвертують гривні в валюту на своєму боці. До кінця минулого року це призводило до того, що всі українські банки втрачали на цьому мільйони гривень щодня, продаючи валюту за заниженим курсом. На початку 2015 в «Приватбанку» були змінені настройки, через які банк почав втрачати гроші на таких конвертаціях. Але, на жаль, це призвело до того, що почали зазнавати збитків і клієнти, так як за транзакціями відбувалася фактично, подвійна конвертація. У зв’язку з цим банк ввів заборону на деякі розрахунки картками в магазинах через різницю в курсах. Про це на своїй сторінці Facebook повідомив директор з інформаційних технологій «ПриватБанку» Дмитро Дубілет.

«Ми заборонили будь транзакції, при яких конвертація гривні в валюту відбувається на стороні магазину (нагадаю, 99% операцій, де немає конвертацій на стороні магазинів, проходять нормально!). Ми це зробили, щоб захистити наших клієнтів від втрат через подвійну конвертацію», – написав він.

Також Дмитро Дубілет пообіцяв, що «ПриватБанк» до 10 січня поверне клієнтам ті гроші, які вони втратили через подвійну конвертацію. Крім того, найближчим часом клієнти банку отримають можливість переказувати гроші з гривневої карти на доларову в розмірі 100 доларів у день.

«Ми знімаємо обмеження на купівлю валюти в Приват24 саме для того, щоб клієнти, яким потрібно, скажімо, поповнити Google Adwords, могли це зробити хоча б так», – додав Дмитро Дубілет.

Читайте також: