fbpx
Ситуація на Південному Сході України

РФ анонсувала одинадцятий «гуманітарний конвой» на 8 січня

У Російській Федерації готують до відправки черговий «гуманітарний конвой» на Донбас. Зокрема, російська сторона збирається доставити на українську територію вже одинадцятий за рахунком так званий «гуманітарний конвой». Стало відомо, що одинадцята за рахунком колона вантажівок вирушить до Луганської та Донецької області 8 січня поточного року. Таку інформацію оприлюднив керівник Національного центру управління в кризових ситуаціях міністерства з надзвичайних ситуацій Російської Федерації Віктор Яцуценко. Слова чиновника передають російські мас-медіа.

Під час інтерв’ю Віктор Яцуценко розповів про склад чергового «гуманітарного конвою». За його словами, російська автоколона буде складатися з 120 вантажівок. Очікується, що вантажівки доставлять на захоплені терористами території близько 1,4 тисячі тонн вантажу.

Варто відзначити, що десятий «гуманітарний конвой» від Російської Федерації незаконно в’їхав на територію України ще минулого року, 21 грудня. За наявними даними, російські вантажівки доставили в Донецьк 900 тонн вантажу, а в Луганськ – 500 тонн вантажу. Як запевняли в Російській Федерації, десятий за рахунком «гумконвой» привіз на Донбас «продукти харчування, медикаменти, новорічні подарунки і будматеріали».

У свою чергу, керівництво Державної прикордонної служби України поінформувало, що українська сторона не брала участі в оформленні російських вантажів. Зокрема, українські прикордонники зуміли провести лише «візуальне спостереження за проходженням колони через державний кордон».

На Донбас прибув перший український гумконвой

Читайте також: