fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Лисенко: Якщо повістка приходить – це не означає, що людину відразу відправляють на фронт

Якщо людина отримала повістку – це не означає, що її відразу ж заберуть на фронт. Спочатку хлопців повинні оглянути медики, також необхідно дізнатися професію призовника, і тільки після цього він ставиться на облік. Про це заявив спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

«Справа в тому, що людей викликають відповідними повістками, запрошують у військкомати – це не означає, що їх відразу закликають і кудись відвозять. По-перше, їх закликають, щоб подивитися, наскільки здоровий чоловік, щоб він пройшов медогляд, зрозуміти, яка спеціальність у людини є, якщо це на строкову службу, щоб людину не переучувати, якщо він має навички, наприклад, радіозв’язку – він іде в радіочастину», – сказав він.

Андрій Лисенко підкреслив, що робота військкоматів полягає в тому, щоб взяти на облік людей, які мають відповідну спеціальність і яких не треба переучувати.

«По мобілізації людину також не відразу відправлять у війська. Також треба буде пройти навчання, пройти спеціальний курс», – додав спікер АТО.

Читайте також: