fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Шанхаї в нічний тисняві загинули 36 людей

У китайському місті Шанхаї в ході новорічних гулянь сталася масова тиснява. Під час інциденту загинуло щонайменше 36 осіб. Крім того, приблизно 48 осіб постраждали. Про нічний інцидент інформує агентство South China Morning Post, посилаючись на коментарі шанхайської влади, передає РБК-Україна.

«Велика частина постраждалих і загиблих у цій тисняві – молоді люди. Вік більшості постраждалих – від 20 років. Багато хто з молодих людей вирішили зібратися на набережній, щоб особисто подивитися на анонсоване новорічне світлове шоу. З набережної відкривався дуже гарний краєвид на річку Хуанпу», – пояснили в агентстві.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Варто відзначити, що в даний момент влада Шанхаю не озвучила офіційні версії новорічної трагедії. За словами деяких свідків, в самий розпал новорічного святкування відвідувачі довколишнього бару почали викидати фальшиві гроші в натовп. Багато людей відразу ж кинулися в бік кафе, щоб зібрати викинуті гроші. Свідки запевняють, що саме з цієї причини і виникла серйозна тиснява.

«Це занадто жорстоко, в той момент люди перед нами впали на землю. Інші люди наступали прямо на них», – підкреслює дівчина Цуй Тінгтінг.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Дівчина сказала, що після того, як вона підняла купюри, відразу ж зрозуміла, що тримає в руках підробки. За наявними даними, хаос серед присутніх громадян тривав близько 10 хвилин. У зв’язку з інцидентом шанхайська влада вирішила призупинити всі святкові заходи і новорічні гуляння.

У Шанхаї в нічний тисняві загинули 36 людей

Читайте також: