fbpx
Політика

Фесенко: “Санкції Заходу зупинили агресора”

Завдяки санкціям з боку Заходу вдалося попередити пряме вторгнення Російської Федерації в Україну. Вчора ввечері з такою заявою виступив український політолог Володимир Фесенко.

«Санкції Заходу свою роль зіграли. В даний момент це видно. Вони спрацювали в поєднанні з падінням ціни на нафту. І далі вони будуть працювати ще з більшою силою. Тому що санкції – інструмент як вино, і його міцність посилюється з роками. Для України санкції змогли вирішити дуже важливе завдання: вони запобігли подальше поширення російської агресії. Адже якби санкцій не було, то була б ймовірність того, що Росія і сама могла вступити в повномасштабну війну з Україною. Не під виглядом сепаратистів і не під прапорами сепаратистів. І тоді б ми втратили не тільки Крим і частину Донбасу, а набагато більші території», – висловив свою точку зору політолог Володимир Фесенко.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Він зазначив, що нові санкції проти Криму ще раз продемонстрували, що Захід не збирається миритися з фактом анексії півострова Російською Федерацією.

«Це принципова позиція країн Заходу і вона для нас дуже сильно важлива», – сказав Фесенко.
 

Читайте також: