fbpx
Політика

Децентралізація зробить Україну сильною, – Гройсман

  Децентралізація в Україні не послабить державу в умовах воєнних дій на Донбасі, переконаний голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

 "Я вважаю, що децентралізація не послабляє державу. Децентралізація робить її сильною", – сказав він в інтерв’ю агентству "Інтерфакс- Україна".

 Відповідаючи на запитання про його ставлення до думки, що в умовах війни потрібна не децентралізація, а централізація влади, спікер заявив: "Я не впевнений, що ця фраза, яку Ви озвучили, можна застосувати до нашої моделі. Адже коли ми говоримо про децентралізацію влади, ми не маємо на увазі, що потрібно децентралізувати армію, Національну гвардію або силовий блок, який впливає на безпеку країни".

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Гройсман підкреслив, що необхідно змінити існуючу систему управління в Україні, створити належну модель. Для України – це польська модель.

 За словами спікера, метою децентралізації в Україні є створення належної системи управління країною, "при якій люди (а не якийсь чиновник) будуть керувати своїм життям за допомогою впливу на чиновника, на прийняття рішень, включеності в процес".

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

  За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: