fbpx
Економіка

Яресько: “Представники місії МВФ прибудуть в Україну 8 січня”

8 січня наступного року в Україні обіцяли прибути представники місії Міжнародного валютного фонду. Про це сьогодні, 30 грудня, заявила міністр фінансів України Наталія Яресько, слова якої наводять українські видання.

Під час прес-конференції Наталія Яресько зазначила, що, згідно зі статутом Міжнародного валютного фонду, їхні кошти надаються для того, щоб поповнити резерви Національного банку України та для оплати зовнішнього боргу України.

На уточнююче питання, чи використовує Україна частину коштів Міжнародного валютного фонду на оплату газу, міністр фінансів відповіла: «Ми це питання поки не обговорювали». За її словами, всі нюанси в цьому питанні будуть вирішені до кінця січня або навіть швидше.

Нагадаємо, що 30 квітня Міжнародний валютний фонд схвалив кредитну програму для України. Згідно з цією програмою, Україна отримає кредит на суму, що перевищує 16,5 млрд доларів.

У Міжнародному валютному фонді підтвердили інформацію про те, що команда фахівців фонду пробуде на території України до кінця січня.
 

Читайте також: