fbpx
Політика

«В України немає перспективи вступу в НАТО», – МЗС Австрії

Європейський союз не отримає нічого хорошого в тому випадку, якщо українська держава буде продовжувати співпрацювати з НАТО. Варто відзначити, що в даний момент Україна «заграє» з Альянсом навіть незважаючи на те, що у неї немає перспектив на членство в НАТО. Такою думкою поділився Себастьян Курц, міністр закордонних справ Австрії. Слова дипломата з посиланням на агентство Tiroler Tageszeitung передає «Європейська правда».

Читайте також:  Петер Сійярто виконав черговий наказ від МЗС рф

«В даний момент я на всі 100 % упевнений в тому, що всі загравання України з НАТО не принесуть Європейському союзу нічого хорошого, хоча сьогодні у цієї країни і немає перспективи членства в Північноатлантичному альянсі», – заявив Себастьян Курц.

Після цього Себастьян Курц сказав, що в уряду України є повне право зробити вибір щодо подальшого розвитку. За словами дипломата, якщо Київ піде по «нейтральному шляху», то в такому випадку Австрія готова надати українським колегам допомогу на рівні експертів.

Читайте також:  МЗС України заявило, що не визнає президентства Путіна і закликало інші країни зробити так само

«Нинішній конфлікт на Донбасі являє собою безпосередню загрозу для безпеки Австрії. Крім того, цей конфлікт може перерости в нову холодну війну в Європі», – підсумував Себастьян Курц.

Читайте також: