fbpx
Ситуація на Південному Сході України

РНБО повідомляє про зниження провокацій терористів на Донбасі

У Раді національної безпеки і оборони України прокоментували ситуацію в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. Останнім часом РНБО фіксує тенденцію до зменшення кількості збройних провокацій бандитських формувань на Донбасі. Таку інформацію під час сьогоднішнього брифінгу в Києві оприлюднив Андрій Лисенко, спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО. Слова спікера РНБО передає інформаційне агентство РБК-Україна.

«У зоні проведення АТО триває тенденція до зменшення кількості збройних провокаційних обстрілів терористами позицій українських військовослужбовців. Зокрема, українською стороною не було зафіксовано фактів застосування бойовиками важкого озброєння», – сказав спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО.

Одночасно з цим на захоплених територіях Донбасу бойовики здійснюють перегрупування і нарощування своїх сил. Як інформує українська розвідка, протягом останніх трьох діб в захоплений терористами Донецьк прибуло кілька колон вантажівок, які привезли боєприпаси.

Раніше в штабі АТО повідомляли, що терористи знову вдалися до тактики активних обстрілів позицій сил АТО.

Після цього Андрій Лисенко розповів про втрати української сторони за останню добу. За його словами, в зоні проведення АТО за минулу добу загинув один українських військовий, поранених немає.

«За підсумками бойового зіткнення в зоні АТО ми маємо одну втрату за минулу добу – був убитий військовослужбовець батальйону "Азов"», – підкреслив Андрій Лисенко.

Варто відзначити, що в неділю ввечері бойовики обстріляли блокпост, на якому знаходилися бійці полку «Азов». В результаті обстрілу один військовослужбовець отримав поранення і помер, не приходячи до тями.

У зоні проведення АТО за минулу добу загинув один українських військовий, поранених немає, – РНБО

Читайте також: