fbpx
Політика

Петро Порошенко незадоволений роботою Генпрокуратури

Як заявив президент України Петро Порошенко, він незадоволений не роботою генпрокурора Віталія Яреми, а всієї Генеральної прокуратури в цілому. Також глава держави вважає, що кроки щодо боротьби з корупцією за півроку повинні були бути більш вагомими, ніж є насправді.

 У той же час, як зазначив Петро Порошенко, необхідно брати до уваги, що вперше в історії України відкриваються кримінальні справи і затримуються керівники «традиційних об’єктів корупції», які багато років існували в Україні. Зокрема, за його словами, йдеться про «Укрзалізницю», «Укрпошту», енергетичні та інші компанії.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 «Такого в Україні ще не було. Я нікого не виправдовую, але потрібно бути об’єктивними», – додав він.

 Також Петро Порошенко сказав, що незадоволений розслідуванням справ щодо смертей на Майдані. Зокрема він заявив, що повинні бути притягнуті до відповідальності всі, хто причетний до смертей, а також судді, які відпускали вбивць.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 При цьому Петро Порошенко звернув увагу на те, що певні кроки в цьому напрямку робляться. Так, троє суддів вже усунені від виконання своїх обов’язків і невдовзі мають бути притягнуті до відповідальності. Крім того, йде створення Державного бюро розслідувань, якому будуть передані всі справи для слідства.

 «Прокуратура вже не повинна мати до цього ніякого діла», – підкреслив він.

Читайте також: