fbpx
Економіка

«Нова угода з МВФ стабілізує курс гривні», – президент України

Президент України Петро Порошенко прокоментував ситуацію на українському валютному ринку, викликану падінням курсу гривні. Крім того, Петро Порошенко висловив свою думку про вплив нових кредитних траншів від Міжнародного валютного фонду на курс гривні. Президент висловив упевненість, що нова угода уряду України з Міжнародним валютним фондом дозволить стабілізувати курс гривні щодо інших валют. Такою думкою глава держави поділився під час сьогоднішньої підсумкової прес- конференції в столиці України. Слова Петра Порошенка передає інформаційне агентство РБК- Україна.

«Я вважаю, що курс 17-18-19 гривень за один американський долар на сьогоднішній день не відображає реального стану, а також співвідношення купівельної спроможності і національної валюти. Здебільшого, ситуація на валютному ринку викликана панікою. Ця паніка зникне, коли ми підпишемо нову угоду з МВФ. Завдяки цьому інвестори зможуть більше вірити в нашу країну. Сприяти цьому буде пакет прийнятих у Верховній Раді України законопроектів», – підкреслив Петро Порошенко під час підсумкової прес-конференції.

Варто відзначити, що після початку сьогоднішніх торгів курс долара на міжбанківському ринку виріс у продажу на 30 копійок, досягнувши позначки в 19,00 гривень. Про це стало відомо з даних, наданих компанією «ІнтерБізнесКонсалтинг». У компанії нагадали, що вчорашні торги по долару на міжбанку закрилися в діапазоні 18,50-18,70 гривень за долар.

Петро Порошенко про падіння курсу гривні

Читайте також: