fbpx
Політика

В Україні передбачено покарання за відмову від несення військової служби, – Генштаб

За відмову від несення військової служби передбачено покарання. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України, генерал -майор Володимир Талалай, передає кореспондент УНН.

 "Якщо людина відкрито заявляє, що не бажає виконувати свій обов’язок, вона відрито заявляє про своє невиконання закону України. В таких випадках, такі заяви будуть оформлятися і передаватися в правоохоронні органи. Ми не зацікавлені в тому, щоб люди з такими настроями прийшли на військову службу. Вони будуть нести покарання, передбачене чинним законодавством", – повідомив В. Талалай.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За його словами, такі особи будуть нести покарання від адміністративної до кримінальної ступеня тяжкості. "Ступінь покарання визначатиме суд", – повідомив він.

 Як раніше повідомлялося, протягом трьох хвиль мобілізації в 2015 році буде призвано близько 50 тисяч осіб. Всього в наступному році планують провести три хвилі мобілізації: у січні , квітні та червні.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 9 вересня закінчилася третя хвиля мобілізації, закон про яку вступив в силу 24 липня. Метою цієї мобілізації було збільшення чисельності бойових частин, посилення захисту державного кордону, а також створення умов для ротації. Під час перших двох мобілізацій були приведені в бойовий стан 53 військові частини української армії і 18 частин інших силових підрозділів.

 Джерело: УНН

Читайте також: