fbpx
Політика

Розенко: соцпільги у 2015 році потрібно скорочувати

Кабінет міністрів України наполягає на скороченні соціальних пільг в 2015 році і посиленні їх адресності. Про це на прес-конференції заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко.

Міністр нагадав, що в прийнятій коаліційній угоді були прописані норми, що передбачають скорочення низки неефективних пільг. З цими нормами були ознайомлені всі учасники коаліційних переговорів і всі вони в підсумку підписалися під коаліційною угодою. Тепер ці ж реформи Кабмін прописав в законопроектах, винесених на розгляд Верховної Ради.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Так, подобається це комусь чи ні, але ми будемо йти на скасування певної частини неефективних пільг. Ми будемо посилювати адресність надання допомоги. Ми будемо рухатися далі по зміні пенсійного забезпечення, скасовувати систему спецпенсій, обмежувати пенсійні виплати прокурорам, суддям, народним депутатам. І це все сьогодні відображено в тих законопроектах, які вніс на розгляд ВР Кабмін», – сказав Павло Розенко.

Читайте також: