fbpx
Політика

РФ намагається зірвати нову хвилю мобілізації, – Генштаб ЗСУ

В даний момент співробітники російських спецслужб займаються активною підготовкою інформаційної спецоперації. Головною метою такої спецоперації буде зрив 4-ї хвилі часткової мобілізації в Україні. Про це під час сьогоднішнього брифінгу розповів перший заступник керівника головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних сил України генерал-майор Володимир Талалай. Зокрема, український військовий прокоментував інформацію про те, що російська сторона збирається влаштувати широкомасштабну операцію для перешкоджання мобілізації в Україні. Слова Володимира Талалая передає інформаційне агентство Ліга.net.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Безумовно, в даний момент ми відчуваємо певний інформаційний негатив. Цей негатив посилюється залежно від тієї інформації, яка поширюється про плани української армії. Приміром, цього року піки негативної інформації були у той час, коли Збройні сили України проводили відповідні заходи по відправці ресурсів. Для цього російською стороною були задіяні спеціальні групи, які під виглядом членів сімей українців, яких закликали по мобілізації, намагалися розхитати військові колективи», – заявив Володимир Талалай.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Після цього Володимир Талалай зазначив, що після повідомлень про те, як Генеральний штаб ЗСУ почав готуватися до проведення нових хвиль мобілізації, були зафіксовані «перші інформаційні посили в спробі зриву мобілізації» з російського боку.

«Нам намагаються перешкодити у проведенні деяких робіт. Це дуже серйозне питання», – підсумував Володимир Талалай.

Читайте також: