fbpx
Право

Гройсману запропонували переписати гімн України

Голові Верховної Ради Володимиру Гройсману надійшла пропозиція переписати гімн України. Цю ініціативу озвучила одна з лауреаток премії за розвиток українського парламентаризму під час вручення нагороди. За словами дівчини, слова пісні «Ще не вмерла Україна» дають таку енергетику, немов українці дотягуються до чогось, чекають, що хтось прийде, щось зробить, позичить.

«Якщо ми змінюємо гімн і пишемо, що не "Ще не вмерла», і що необхідно встати, боротися, ось те, що у нас зараз, ми виживаємо постійно. Потрібно сказати, що Україна процвітає, вона очищена, люди займаються творчістю та розвитком країни. І інші країни на нашому прикладі так роблять», – запропонувала лауреатка премії.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Володимир Гройсман визнав її ідею цікавою. Але все ж висловив свою думку. Спікер зазначив, що польський гімн має схожі слова з українським, але це не завадило країні стати за кілька десятиліть потужною європейською державою.

«Насправді ви тільки що намалювали шлях, який ми повинні пройти від «Ще не вмерла» до успіху. Але моя особиста думка, «Ще не вмерла Україна» можна перефразувати і сказати, що є ще Jeszcze Polska nie zginęła – і це польський гімн. І це одна з кращих економік Європи і досить серйозна і потужна держава, яка ще 23-24 роки тому була абсолютно іншою, неуспішною. Духовність і вираз, що  "польський насамперед" – дві ці речі допомогли прийняти виклики… вони знайшли те, що ми зараз знаходимо і знайдемо. Але для цього ми самі повинні змінюватися », – підкреслив спікер.

Читайте також: