fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Відведення важкої артилерії на Донбасі почнеться після 26 грудня, – Генштаб

Після 26 грудня на Донбасі може початися відведення важкої техніки з метою створення 30-кілометрової зони безпеки. Про це заявив представник генерального штабу України генерал-майор Олександр Розмазнін, передає «Лівий берег».

«Ми працюємо над безумовним впровадженням в життя мінського меморандуму. Перший етап – це дотримання режиму тиші. Після 26 грудня буде перехід до наступного етапу – відведення артилерійських систем калібром 100 мм і вище на встановлені відстані. Таким чином, буде створена 30-кілометрова зона безпеки», – сказав Олександр Розмазнін.

Відведення важкого озброєння, за його словами, будуть контролювати представники місії ОБСЄ. Також передбачається, що українські та російські військовослужбовці, представники Спільного центру з дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, разом з місією ОБСЄ і групами, які розміщені на території зон і секторів АТО, надаватимуть допомогу в патрулюванні і складанні протоколів порушень в зоні АТО. Мінські домовленості повинні виконувати всі сторони, упевнений Олександр Розмазнін.

Читайте також: