fbpx
Економіка

Президент України літає за свій рахунок, – Держуправсправами

У Державному управлінні справами при президенті України розповіли про непросте фінансове становище. Як стало відомо, у відомства ще два тижні тому закінчилися кошти. У зв’язку з цим Петро Порошенко оплачує всі авіаперельоти зі своєї кишені. Про ситуацію у відомстві розповів керівник Держуправління Сергій Березенко, передає РБК- Україна.

«Нещодавно у нас був авіапереліт, перед яким Петро Порошенко як фізична особа уклав угоду з державіакомпанію. Після цього Петро Порошенко сам оплатив авіапереліт в рамках чергового державного візиту. Перед цим ми провели консультації з юристами. Вони підтвердили нам, що це можливо», – сказав Сергій Березенко.

Після цього глава відомства пояснив, що така ситуація виникла через серйозне урізання бюджету Держуправсправами. Він нагадав, що бюджет Держуправління щонайменше скоротили на 140 мільйонів доларів.

«Якщо поглянути на витрати Держуправсправами ще при правлінні Кучми: ми витратили 500 мільйонів гривень, що за курсом 5 гривень за долар становило 100 мільйонів доларів. У Віктора Януковича в 2012 року бюджет Держуправління становив 1,5 мільярда гривень, що в перерахунку – близько 190 мільйонів доларів. На 2014 згідно з держбюджетом нам виділили 1,2 мільярда гривень. У 2014 році ми провели 2 секвестру бюджету, внаслідок чого у нас залишилося тільки 905 млн гривень. Наприклад, Віктору Януковичу в 2012 році на перельоти заклали 42 млн гривень, а Петру Порошенку дісталося в 2014 році 6,5 мільйона гривень», – підкреслив Сергій Березенко.

Читайте також: