fbpx
Політика

«Депутати проти того, щоб РНБО призначав силовиків і контролював антикорупційні органи», – Сергій Лещенко

Народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко повідомив, що йому разом з колегами вдалося зібрати 13 підписів під поправками до закону про Раду нацбезпеки і оборони. За його словами, їхня мета – вивести з-під РНБО та її секретаря нові антикорупційні органи, а також призначення силовиків.

 Як зазначив Сергій Лещенко, по-перше, це суперечить Конституції, яка чітко визначає компетенцію даного органу. По-друге – необхідно зберегти незалежними Антикорупційне бюро та Національне агентство з запобігання корупції, на що також вказує МВФ.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 При цьому він звернув увагу на те, що комітет з питань нацбезпеки і оборони встиг провести не анонсоване засідання і схвалити розгляд закону про РНБО в повторному другому читанні взагалі без правок.

 За словами Сергія Лещенка, регламент дає 10 днів на внесення поправок, тому комітет не має права проігнорувати поправку, яку підписали 13 депутатів, так як це буде кричущим порушенням.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Ми наполягаємо на розгляді і схваленні наших поправок, а також закликаємо колег з комітету нацбезпеки не проводити закритих не анонсованих засідань», – додав він.

 

Читайте також: