fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Соратники терористів з серпня сидять без зарплати, – РНБО

Помічники терористів, які воюють на боці самопроголошеної «Донецької народної республіки», в даний момент відчувають проблеми фінансового характеру. Зокрема, подільники бойовиків не отримують заробітну плату вже кілька місяців, – ще з середини серпня. Таку інформацію під час сьогоднішнього брифінгу оприлюднив спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко. Слова спікера РНБО передає агентство РБК-Україна.

«В даний момент серед терористів, а саме – серед польових командирів військових підрозділів самопроголошеної "Донецької народної республіки" фіксується незадоволення діями керівництва "ДНР". Зокрема, терористи незадоволені діями глави "ДНР" Олександра Захарченка, який, як упевнені самі терористи, одноосібно розпоряджається одержуваними з Російської Федерації засобами. Як інформує розвідка, ще з середини серпня рядовому складу осіб, які перебувають в так званих добровольчих батальйонах, заробітна плата не виплачується», – сказав Андрій Лисенко.

Після цього спікер РНБО підкреслив, що останнім часом фіксуються і випадки дезертирства представників бандитських угруповань. Приміром, напередодні в населеному пункті Широкино на Донбасі 10 терористів вирішили залишити займані позиції. На такі дії терористи пішли через невиплату обіцяного грошового забезпечення.

Як відомо, ще в листопаді представники ОБСЄ розповіли, що «поліцейським» і «прикордонникам» в «ЛНР» виплачують заробітну плату продуктами харчування.

Соратники терористів з серпня сидять без зарплати, – РНБО

Читайте також: