fbpx
Економіка

«Ситуація в Україні складна, але не безнадійна», – Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк розповів про нинішню ситуацію в країні. За словами глави уряду, на даний момент ситуація в Україні оцінюється як «складна, але не безнадійна». Свою думку з даного питання Арсеній Яценюк висловив в інтерв’ю німецькому агентству Spiegel, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

Під час інтерв’ю журналіст нагадав, що Арсеній Яценюк раніше порівняв себе і всіх міністрів з камікадзе. Зокрема, прем’єр-міністр висловив таку думку, очоливши уряд України в лютому 2014 року. У зв’язку з цим журналіст поцікавився, наскільки зараз Україна близька до серйозної катастрофи.

«Аналогічне питання не так давно мені задала і канцлер Німеччини Ангела Меркель. Тоді я відповів їй, що сиджу на бомбі сповільненої дії. Після цього Ангела Меркель сказала мені, що раніше я говорив про те, що разом з міністрами являюсь камікадзе, а зараз говорю лише про бомбу. Саме тому, на думку Меркель, ситуація в Україні покращилась», – зазначив прем’єр-міністр.

Після цього Арсеній Яценюк пояснив, що в даний момент ситуація в Україні оцінюється як «не безнадійна, але складна».

Під час інтерв’ю Арсеній Яценюк розповів і про втрати української сторони за час збройного протистояння на Донбасі. За словами прем’єр-міністра, в 2014 року російська агресія на сході України забрала життя 5000 осіб.

«Наша держава не тільки постала перед серйозною економічною катастрофою і питанням миру і війни. Наші громадяни були травмовані цією агресією, яка очолюється Москвою. Така агресія коштувала Україні життів 5000 осіб», – додав Яценюк.

Читайте також: