fbpx
Право

У РФ порушили кримінальну справу проти голови СБУ

У Слідчому комітеті Російської Федерації вирішили порушити кримінальну справу щодо нинішнього керівника Служби безпеки України Валентина Наливайченка. Таке рішення в Слідчому комітеті прийняли через затримання українською стороною російських журналістів. Про порушення справи щодо Наливайченка стало відомо від прес-служби Слідчого комітету РФ.

«Керівник СБУ підозрюється у скоєнні злочинів, які передбачені частинами 2, 3, 5 статті 128-1, частиною 3 статті 33, пункт «а», частиною 1 статті 356, частиною 3 статті 144, а також частиною 3 статті 126 КК РФ», – сказано в повідомленні відомства.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Варто відзначити, що Валентина Наливайченка підозрюють у «наклепі, організації застосування заборонених методів і засобів ведення війни, викраденні людини та перешкоджанні професійній діяльності журналістів».

У Слідчому комітеті стверджують, що Валентин Наливайченко разом з главами інших українських силових структур України, вирішив організувати викрадення двох російських журналістів. Йдеться про представників російського телеканалу «Лайф Ньюс» Марата Сайченка і Олега Сидякіна.

«Зазначені журналісти утримувалися аж до 25 травня 2014 року в Україні», – пояснили у відомстві.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За інформацією Слідчого комітету, українська сторона при цьому завдавала росіянам «фізичні і психічні страждання шляхом нанесення побоїв та інших насильницьких дій».

Також у відомстві нагадали, що в червні на блокпосту, розташованому на трасі «Донецьк – Дніпропетровськ» були викрадені два журналісти, що представляють ТРК «Зірка» (Євген Давидов і Микита Конашенков).

У РФ порушили кримінальну справу проти голови СБУ

Читайте також: