fbpx
Економіка

Молдова заморожує розрахунки в рублях

Через обвал національної валюти Росії банки Молдови відмовилися приймати до обміну російські рублі. Все частіше також відмовляються приймати рублі і в місцевих магазинах, готелях і ресторанах. Від такого нововведення найбільше, на думку експертів, постраждають молдавські заробітчани, які працюють в Російській Федерації. Про це «Новій газеті» повідомили в Міністерстві економіки Молдови.

«Це стане ударом для молдавських гастарбайтерів, що працюють в РФ і збираються приїхати на Новий рік і Різдво додому. На батьківщині виявиться, що вони привезли своїм дітям замість гостинців фантики», – розповіли експерти.

У зв’язку з бумом на російському валютному ринку передбачається відтік іммігрантів з Росії в Україну, а також зменшення грошових надходжень з Росії.

Директор кишинівського Інституту суспільних політик Аркадій Барбарошіє прогнозує, якщо ситуація в Росії не врегулюється найближчим часом, то проросійськи налаштованих виборців у Молдові може стати менше, а прихильників євроінтеграції Молдови – більше. Це може само собою вирішити існуючу зараз проблему протистояння в громадянському суспільстві.

Читайте також: