fbpx
Право

Янукович стояв на чолі злочинного угруповання, – Андрій Кожем’якін

Народний депутат України від фракції «Батьківщина», голова правоохоронного комітету Верховної Ради Андрій Кожем’якін (на фото) розповів про те, що аналіз подій в Україні в період з 2010 по 2014 роки дає підстави вважати, що в країні діяла злочинна організація, якою керував Віктор Янукович. Мета цієї організації полягала у заволодінні державною владою і її використанні для незаконного збагачення. Як він зазначив, це підтверджують наявні матеріали кримінального провадження.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 «Особливість цього ОЗУ полягала в тому, що вона діяла під виглядом державних органів з використанням їхніх можливостей», – додав Андрій Кожем’якін.

 За його словами, комітет рекомендує всім силовим структурам, які займаються розслідуванням злочинів під час Майдану, кваліфікувати діяльність чиновників, які були тоді при владі, як діяльність злочинної організації загальнодержавного масштабу.

 «Це злочинне угруповання пронизало всі гілки державної влади, в тому числі Верховну Раду, Кабінет міністрів, Конституційний суд, який змінив Конституцію і фактично здійснив переворот в країні, а також Службу безпеки і Міністерство внутрішніх справ, і інші органи влади», – зазначив він.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 У зв’язку з цим комітет рекомендує правоохоронним органам провести внутрішнє розслідування, щоб виявити винних у знищенні доказів злочинної діяльності силовиків. Крім того, комітет підтримує створення при ГПУ спецуправління для розслідування злочинів під час Майдану.

Читайте також: