fbpx
Вторгнення Росії в Україну

Українців чекає нова хвиля мобілізації, – Турчинов

Сьогодні на прес-брифінгу Олександр Турчинов (секретар РНБО) розповів, що в новому році українців чекає кілька хвиль мобілізації. Він заявив, що режим припинення вогню в будь-який момент може перерости в жорстоку континентальну війну. Завдання України – мобілізувати всі ресурси як людські, так і матеріальні, щоб бути готовими оперативно реагувати на загрози. «Зараз країна не готова до війни, силові структури зруйновані. РНБО планує створення резервної армії з тих військових національної гвардії, які знаходяться в зоні бойових дій. Наступного року в кілька етапів планується звільнення цих бійців для створення резерву. Але для того, щоб забезпечити обороноздатність країни, необхідно провести мобілізацію призовників в кілька етапів», – пояснив він.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру урядовцям рф, які задіяли Бердянський морпорт для перекидання російських військ на фронт

 Також Турчинов зазначив, що, незважаючи на жорстку економію держбюджету, фінансування сектора оборони в умовах війни необхідне. Крім цього, потрібні реальні системні реформи, нова військова доктрина та удосконалення апарату оперативного реагування, що є пріоритетними завданнями РНБО. Ці зміни неможливо вводити без змін оборонного законодавства країни, тому в майбутньому очікується серйозна робота спільно з урядом.

 Одним з дискусійних питань, на думку Турчинова, є координація дій у боротьбі з корупцією. І суднова влада в цьому питанні – найнебезпечніше ланка, тому як сьогодні це найбільш корумпована гілка влади. Турчинов заявив, що РНБО буде брати безпосередню участь для забезпечення результату боротьби з корупцією, а також сприяти створенню Антикорупційного бюро. Так, зараз складаються списки суддів, підозрюваних у корупції.

Читайте також:  СБУ затримала посадовицю харківського університету, яка допомагала рашистам шукати слабкі місця в обороні міста

 «На даний момент у країни є два вороги: зовнішній і внутрішній. Зовнішнім є агресор в особі РФ, внутрішнім – корупція, неспроможність і недієздатність органів виконавчої влади», – підсумував він.

Читайте також: