fbpx
Окупація Криму

Туристів можуть змусити платити за в’їзд до Криму

З вантажовідправників і пасажирів поїздів в окупованому Російською Федерацією Криму збираються стягувати спеціальний збір під час перетину «кордону». Про такі інновації інформують російські ЗМІ. Судячи з усього, введенням такого збору в російському уряді хочуть компенсувати збитки Кримської залізниці, викликані відмовою «Укрзалізниці» платити за проходження поїздів на півострові.

На сьогоднішній день в РФ ще не визначилися з розміром збору для Криму. За словами джерел, стягувати можуть близько 800 рублів з кожної особи.

Варто відзначити, що ще минулого місяця віце-прем’єр-міністр РФ Дмитро Козак, який займається «кримським питанням», під час чергової наради обговорював з колегами ситуацію навколо Кримської залізниці.

Як відомо, фінансові проблеми у Кримській залізниці з’явилися після відмови «Укрзалізниці» оплачувати даній компанії слідування українських поїздів по окупованому півострову. У зв’язку з цим на нараді російська влада виступила з пропозицією, щоб усі недоотримані Кримською залізницею суми доплачувалися за рахунок пасажирів і вантажовідправників.

«Таке рішення було зафіксовано в протоколі, термін виконання даного доручення – 1 грудня», – зазначають джерела.

За наявними даними, такий механізм досі не працює через вимогу «ретельного опрацювання». Зокрема, джерело з уряду РФ заявило, що влада ще не прорахували розмір збору. Воно пояснило, що стягувати зазначені кошти з пасажирів будуть співробітники прикордонслужби окупованого Криму, а «конкретна сума вимірюватиметься виходячи з відстані та маршруту прямування».

Читайте також: