fbpx
Політика

Путін обговорив з Меркель, Олландом і Порошенком ситуацію в Україні

Президенти України, Росії та Франції Володимир Путін, Петро Порошенко та Франсуа Олланд, а також канцлер ФРН Ангела Меркель в ході телефонної розмови заявили про необхідність якнайшвидшого проведення переговорів контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Відзначено важливість якнайшвидшого проведення засідання контактної групи в інтересах реалізації мінських домовленостей і налагодження діалогу Києва з південним сходом. Серед  пріоритетних завдань, зокрема, позначені – обмін насильно утримуваними особами і відведення конфліктуючими сторонами важких озброєнь від лінії зіткнення», – йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У ході розмови усі сторони підкреслили необхідність забезпечення режиму перемир’я, а також обговорили питання економічної допомоги постраждалим районам Донбасу та надання гуманітарної і соціальної підтримки жителям регіону, повідомили в Кремлі.

У свою чергу, прес-служба президента Франції поінформувала пресу про те, що Меркель і Олланд закликали Путіна і Порошенка продовжити діалог для реалізації Мінських угод. При цьому лідери Німеччини і Франції особливо підкреслили, що гуманітарна допомога жителям Донецької та Луганської областей повинна надаватися відповідно до законодавства України.

Читайте також: