fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Тимчук: “Терористи провалили плани РФ щодо створення так званої “армії Новоросії”

Російське військове керівництво почало висувати претензії до керівництва так званої «Донецької народної республіки» щодо зриву завдання щодо створення так званої «армії Новоросії». Сьогодні, 16 грудня, про це повідомляє військовий експерт, народний депутат України Дмитро Тимчук, який посилається на оперативні дані групи «Інформаційний опір».

«За версією представників російського військового керівництва, причиною невиконання даного завдання є «відсутність політичної волі» у лідерів самопроголошеної республіки», – написав Дмитро Тимчук у себе на сторінці в соціальній мережі.

За словами військового експерта, одночасно в рядах так званої «Донецької народної республіки» загострюється ситуація з дезертирством і мародерством.

«Зокрема, в районах, розташованих південніше від Донецька, куди недавно втекли бойовики раніше розформованих банд та угруповань самопроголошеної республіки, процвітає мародерство. У цих містах відзначають множинні випадки бойових зіткнень, учасниками яких є групи терористів», – додав він.

Читайте також: