fbpx
Право

Порошенко доручив проводити перевірки відомостей про мобілізованих офіцерів і держслужбовців

Президент України Петро Порошенко доручив проводити спеціальні перевірки відомостей щодо громадян України, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування. Про це йдеться в указі глави держави № 933/2014 від 16 грудня 2014 року. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Згідно з документом, перевіркам підлягають громадяни, які призиваються на військову службу за призовом осіб офіцерського складу та на військову службу за призовом при мобілізації або залучаються до виконання обов’язків за посадами, передбаченими штатами військового часу.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Також спеціальна перевірка відомостей здійснюється при прийомі на військові посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов’язків; для доукомплектування Збройних сил України та інших військових формувань військовослужбовцями в разі виникнення кризової ситуації, яка загрожує національній безпеці України; при оголошенні рішення про проведення мобілізації та (або) введення  правового режиму воєнного стану здійснюється з урахуванням вимог частини четвертої статті 20 закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Крім того, Петро Порошенко доручив перевіряти відомості про осіб, які перепризначувалися на посаду в органи державної влади на ту ж посаду за умови відсутності перерви в роботі.

«У разі якщо кандидат претендує на посаду, щодо якої здійснюються заходи з очищення влади (люстрації) відповідно до закону України "Про очищення влади", разом із заявою про призначення також представляється письмова згода кандидата на проведення перевірки, передбаченої законом України "Про очищенні влади"», – йдеться в указі.

Читайте також: