fbpx
Ситуація на Південному Сході України

До Криму почали відправляти солдатів, загиблих на Донбасі

Творець сайту і групи в соціальній мережі Facebook «Вантаж – 200» правозахисниця Олена Васильєва пролила світло на ситуацію з російськими військовослужбовцями, які загинули на території Донецької та Луганської областей. Олена Васильєва оприлюднила черговий список загиблих солдатів. Новий список загиблих на Донбасі військовослужбовців складений з прізвищ жителів окупованого Криму. Про це повідомляє агентство nvua.net.

«Зараз чергові "Вантажі -200" продовжують надходити з Донбасу. Однак тепер "Вантажі -200" вже йдуть не тільки в Російську Федерацію, а й в анексований Крим. Морги на кримському півострові дуже швидко заповнюються. Крім того, багатьох загиблих солдатів до Криму везуть навіть не в цинкових трунах», – заявила Олена Васильєва.

Список російських і кримських військовослужбовців, які загинули на Донбасі, Олена Васильєва оприлюднила на своєму сайті.

Після цього Олена Васильєва розповіла про втрати російської сторони протягом грудня. За інформацією правозахисниці, лише за грудень в боях на сході України віддали свої життя близько трьох сотень російських солдатів. Олена Васильєва підкреслила, що оприлюднила лише найбільш скромні підрахунки щодо втрат російської сторони. За її словами, нинішнє російське керівництво намагається приховувати істинну інформацію щодо загиблих солдатів.

Також Олена Васильєва підкреслила, що, за словами самих російських військовослужбовців, лише небагатьох загиблих перевозять назад до Росії. А більшу частину убитих ховають прямо на Донбасі.

« У загальній складності в боях Донбасі вже загинуло понад 5000 російських солдатів, проте рідним і близьким у РФ доставили максимум тисячу "вантажів -200"», – підсумувала Олена Васильєва.

Читайте також: