fbpx
Політика

Росія виступає за збереження Донбасу в складі України, – Лавров

Росія виступає за певну єдність України. І при врегулюванні кризи хоче бачити Донбас у складі української держави. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв’ю «Інтерфаксу».

«Ми зараз єдині, хто цього домагається, наполягаючи на виконанні того самого зобов’язання, про який я сказав: проведення конституційної реформи за участю всіх регіонів і всіх політичних сил України», – сказав глава зовнішньополітичного відомства Росії, відповідаючи на питання про врегулювання ситуації на Донбасі при його збереженні в складі України.

Читайте також:  ОУН: В України є всі підстави вимагати від Угорщини моральних і матеріальних компенсацій за події 1939 року

У той же час міністр вважає, що південному сходу України необхідно створити «можливість фінансово забезпечувати свої потреби за рахунок домовленості з центром з податкових питань», а також надати право самим вирішувати, які свята відзначати. Приміром, Сергій Лавров вважає неправильним, що Київ «нав’язав» людям відзначати як національне свято дні народження Степана Бандери і Романа Шухевича.

Читайте також:  В ЄС засудили візит Орбана на рф

«Я не бачу, як на сході і на півдні України ці свята можуть відзначатися – там відзначають 9 травня. Треба виходити з цієї реальності: не можна нав’язати всій країні якусь ідеологію, коли цих ідеологій в країні представлено кілька», – зазначив глава МЗС РФ.

Читайте також: