fbpx
Здоров'я

Україна перейде на страхову медицину до кінця 2015 року, – Квіташвілі

Медичну реформу в Україні потрібно проводити в найкоротші терміни. У першу чергу, необхідно розвантажувати держбюджет і дати медикам зарплати, а людям нормальні умови лікування. Також необхідно впроваджувати систему страхової медицини. В Україні вона може з’явитися до кінця 2015 року. Такі прогнози в ефірі програми «Подробиці тижня» на телеканалі «Інтер» озвучив міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі.

«Я думаю, що до кінця 2015 року будуть передумови того, щоб запускати таку медицину (страхову, – ред.)», – зазначив міністр.

При цьому він уточнив, що будувати державну страхову компанію в нинішній ситуації було б неправильно, оскільки це стало б додатковим навантаженням на держбюджет.

Олександр Квіташвілі поскаржився, що головна біль України в нечесному використанні грошей. Наприклад, система безкоштовної медицини в країні не працює. Люди платять двічі: спочатку з податків, потім нелегально у лікаря. «Справа не в кількості грошей, а в системі їх витрачання. І цю систему потрібно міняти», – підкреслив міністр охорони здоров’я.

Олександр Квіташвілі про реформи української медицини (відео):

Читайте також: