fbpx
Ситуація на Південному Сході України

«В Авдіївці вірять, що місто обстрілює українська армія, а не бойовики», – Дмитро Тимчук

Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, на півночі Донецька була помічена тактична група російсько -терористичних військ, яка брала участь у боях за донецький аеропорт і Авдіївку. Дана група має в наявності значну кількість мінометів, близько 20 одиниць бронетехніки, а також до 30 одиниць ствольної артилерії. У зв’язку з втратами, яка група понесла під час попередніх боїв, зараз вона проходить доукомплектування за рахунок найманців і військовослужбовців-контрактників з Росії.

 Тим часом, в результаті обстрілу з боку російсько-терористичних військ в Авдіївці було пошкоджено багато будинків, у тому числі ті, які розташовані у житловому секторі. Примітно, що місцеві жителі переконані, що обстріли вчинила українська армія, хоча об’єктивні дані результатів свідчать про зворотне.

 Також наголошується, що в Горлівку прибули нові формування бойовиків, які озброєні як легким, так і важким піхотним озброєнням, зокрема мінометами і гранатометами. Крім того, в район прибуло до 6 одиниць бронетехніки.

 За словами Дмитра Тимчука, на одній з останніх нарад, перед бойовиками було поставлено завдання відновити повний контроль над трасою Горлівка – Донецьк, яку зараз частково контролюють українські війська.

Читайте також: