fbpx
Політика

Коаліція не буде відправляти главу НБУ у відставку без узгодження з президентом, – Сергій Соболєв

Рада парламентської коаліції збирається розглянути питання майбутньої роботи Валерії Гонтаревої на посаді голови Нацбанку України. Про це розповів народний депутат від фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.

 За його словами, під час сьогоднішнього виступу Валерії Гонтарєвої, «Батьківщина» задасть їй запитання про ситуацію на валютному ринку, ситуацію з курсом, після чого Рада коаліції обговорить політику НБУ.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Як нагадав Сергій Соболєв, Верховна Рада має право відправити голову Нацбанку у відставку. У той же час, за словами нардепа, без президента коаліція таке рішення приймати не буде. Як він вважає, це має бути спільне рішення, особливо враховуючи те, що саме президент призначив Валерію Гонтарєву на цю посаду.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Сергій Соболєв підкреслив, що в кінцевому підсумку все залежатиме від того, який план по виходу з кризи запропонує Нацбанк.

 «Тоді ми будемо розуміти, чи зможе Нацбанк працювати в тому складі, який є зараз», – підсумував він.

Читайте також: