Верховна Рада закликала російську владу звільнити льотчицю Савченко

Верховна Рада України звернулася до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації і президентау Російської Федерації із закликом звільнити українську льотчицю і народного депутата України VIII скликання Надію Савченко. Відповідний проект постанови № 1095 підтримав 321 нардеп.

«Вперше в історії незалежної української держави до Верховної Ради України обрано народного депутата України, який не має можливості представляти народ України у сесійній залі українського парламенту, оскільки очевидно незаконно утримується під вартою на території іншої держави за безпідставними обвинуваченнями і з очевидним порушенням міжнародних стандартів захисту прав і свобод людини», – йдеться у зверненні українських парламентарів.

Related Post

Верховна Рада, враховуючи, що 27 листопада 2014 року Надія Савченко стала народним депутатом, звертається до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації, президента Російської Федерації, інших органів державної влади та посадових осіб Російської Федерації із закликом вжити всіх можливих необхідних заходів для якнайшвидшого її звільнення.

Також український парламент закликав до звільнення всіх громадян України, які за період збройного конфлікту на сході України були захоплені в полон, незаконно перевезені на територію Російської Федерації і всупереч їхній волі утримуються на території Росії.

Leave a Comment