fbpx
Право

Ярема не збирається у відставку до 2019 року

Віталій Ярема до 2019 року не планує покидати пост генерального прокурора України. Про це Віталій Ярема розповів в інтерв’ю агентству «Українська правда».

«Відповідно до закону України "Про прокуратуру", генерального прокурора призначає Верховна Рада за поданням глави держави на п’ять років. Мій термін перебування на посаді глави Генпрокуратури України закінчується 19 червня 2019 року. Крапка», – сказав Віталій Ярема.

Також Ярема повідомив, чому він погодився на посаду генерального прокурора України, не маючи досвіду роботи.

«Мені було цікаво. Дійсно, є нові речі для мене. Наприклад, представництво в судах. Це дуже складна робота. У судах працюють професійні люди, які чудово знають цивільне право. Це професійне ядро Генеральної прокуратури України, яке потрібно зберегти, і я це добре розумію», – підкреслив Ярема.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Глава ГПУ вважає, що йому вдалося зберегти таке «ядро», забезпечивши законодавчо нормальні зарплати для своїх співробітників. За його словами, підвищення зарплат передбачається в одній з норм закону України «Про прокуратуру», який набуде чинності з квітня. Ярема зазначив, що прокурори після вступу цього закону в силу отримуватимуть зарплату в розмірі 13 тисяч гривень і вище.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Згідно із зазначеним законом повинна підвищитися і зарплата самого генерального прокурора, який у результаті буде отримувати близько 50 тисяч гривень. Віталій Ярема зізнався, що на даний момент його зарплата становить 6 500 гривень.

«Насправді у мене зарплата в 17 тисяч гривень, але я потрапив під постанову Кабінету міністрів, згідно з якою скоротили зарплату», – пояснив Ярема.

Читайте також: