fbpx
Економіка

«Потрібно купувати вугілля у терористів. Іншого виходу немає», – глава Донецької ОДА

Голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко на сьогоднішній день не бачить іншого виходу, окрім як домовлятися про закупівлю вугілля на тих територіях Донбасу, які непідконтрольні Києву. Таку думку Олександр Кіхтенко висловив на сьогоднішній прес-конференції в Краматорську. Слова чиновника передає агентство «ОстроВ».

«Існує дуже серйозна проблема, наприклад, з роботою Слов’янської теплоелектростанції. У них котли розраховані лише на одну марку вугілля, – "А" – антрацит. Таке вугілля видобувається тільки на території, яка тимчасово підконтрольна самопроголошеним республікам. Більше це вугілля взяти ніде, його просто немає. Або ми поставляємо його з тієї території, або ми залишаємося без вугілля», – заявив Олександр Кіхтенко.

Після цього глава Донецької ОДА зазначив, що планує озвучити це питання для його якнайшвидшого вирішення в Кабінеті міністрів України. Кіхтенко пояснив, що українській владі потрібно відпрацювати чіткий механізм щодо питання забезпечення вугіллям Донецької області.

«Є такі підприємства, які зареєстровані на нашій території, які можуть безпосередньо вести переговори з представниками самопроголошених республік. Нехай ведуть. Нехай вони укладають домовленості і перевозять вугілля для забезпечення теплових станцій Донецької області. Я не бачу іншого виходу, який дозволив би забезпечити антрацитом Слов’янську ТЕЦ», – підкреслив він.

Також губернатор сказав, що в даному випадку питання стосується не тільки області, а й усієї держави.

«Ми не можемо залишити без світла і тепла населення України», – підсумував Олександр Кіхтенко.

Читайте також: