Парламент повинен звернутися до Конгресу США за військовою допомогою, – Семен Семенченко

Народний депутат України від партії «Самопоміч» Семен Семенченко заявив, що парламент повинен звернутися до Конгресу США щодо надання Україні повноцінної військової допомоги і статусу особливого союзника.

 «Зараз в Конгресі США чекає розгляду дуже важливий законопроект про надання Україні статусу особливого союзника. Для його прийняття важливо, щоб українська сторона дала нашим партнерам в США чіткий сигнал необхідності цього кроку. Тому, звернення Верховної Ради до Конгресу може стати саме таким сигналом», – сказав Семен Семенченко.

Related Post

 За його словами, під час своїх візитів до США він вже обговорював, наскільки важливим є для України та українських військовослужбовців статус особливого союзника США, так як це дозволить Україні отримувати фінансову і військову підтримку.

 «Ще не будучи депутатами, я і комбати з інших фракцій, двічі відвідували США, щоб пояснити чому цей статус для нас так важливий. І вже встановився діалог з цього питання. Тому, зараз важливо прийняти Звернення саме від парламенту, щоб підтримати ініціативи партнерів і друзів України в Сенаті і Конгресі, і надати офіційний статус нашим лобістським діям», – підкреслив він.

Leave a Comment