fbpx
Політика

Напруженість у відносинах Росії та Білорусі зростає, – У.Пает

Відносини Білорусі та Росії стають більш напруженими, а Мінськ зближується з Євросоюзом. Про це в Twitter заявив депутат Європарламенту, екс-глава МЗС Естонії Урмас Пает, передає УНН.

"Напруженість у відносинах Росії та Білорусі зростає. Митний союз тепер має митний кордон між Росією і Білоруссю. Мінськ наближається до ЄС", – зазначив він.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Як повідомляв УНН, нещодавно на кордоні з Росією були посилені митні та міліцейські перевірки, що призвело до величезних заторів.

Нагадаємо, наприкінці листопада Россільгоспнагляд ввів заборону на продаж в Росію м’яса 19 білоруських підприємств. Президент Білорусі звинуватив Росію в порушенні домовленостей. За словами О. Лукашенка, Москва повела себе непристойно, коли заборонила ряду білоруських підприємств постачати продовольчі товари. Він також відкинув звинувачення в реекспорті європейських продуктів на територію Росії. О. Лукашенко відзначив, що домовленості з російською стороною існують тільки про заборону прямих поставок товарів з ЄС.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Джерело: УНН

Читайте також: