fbpx
Право

Дмитро Тимчук пропонує парламенту посилити відповідальність за сепаратизм і держзраду

Народний депутат України від партії «Народний фронт» Дмитро Тимчук зареєстрував у парламенті законопроект «Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України».

 За його словами, суть законопроекту – підвищення нижньої і верхньої «планок» строків тюремного ув’язнення за сепаратизм, а також за його фінансування.

 «Як показує досвід, у нас суди часто-густо дають терміни по «нижній планці» за такі дії. Це недобре. Плюс – однозначна конфіскація майна (зараз це зафіксовано у вигляді «вилки» в КК – можна з конфіскацією, можна без, і суди цією нормою рідко користуються)», – зазначив він.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Крім того, нардеп пропонує введення у вигляді верхньої планки довічного ув’язнення за державну зраду. Дмитро Тимчук підкреслив, що суть не тільки в тому, щоб створити стримуючий фактор, але і допомогти слідчим.

 «Сьогодні зрадники рідко йдуть на співпрацю зі слідством – невелика різниця, сидіти, наприклад, 12 років або 14. Якщо ж вони будуть знати, що їм світить довічний термін, а при співпраці – ті ж 12 років, то це буде зовсім інша розмова», – додав він.

Читайте також: