fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Українка добровільно побувала в полоні у «Біса»

Після того, як українка Оксана Засуха дізналася, що її чоловік Роман потрапив у полон до сепаратистів на Донбасі, вона прийняла сміливе рішення відправитися услід за коханим. Вдома під наглядом матері вона залишила маленьку дочку Анну, а сама відправилася на схід України. Як Оксана Засуха добровільно побувала в полоні у лідера сепаратистів Ігоря Безлера, вона розповіла в ефірі програми «Хоробрі серця» на телеканалі «1+1».

«У відчаї, коли не знаєш, чим допомогти своїй близькій людині, ти здатний на будь-який вчинок. Щоб якимось чином допомогти йому в тій ситуації, в яку він потрапив, я вирушила туди», – розповіла Оксана Засуха про причини свого рішення.

Жінка не знала, де саме знаходиться її чоловік. Вона просто поїхала на Донбас з метою знайти чоловіка. Доля була прихильна до Оксани: коли вона була в дорозі, їй зателефонував чоловік – йому дозволили повідомити родичів про місце свого перебування. Тоді Оксана повідомила, що відправляється слідом за коханим. Як міг Роман відмовляв від цієї затії дружину, але не вийшло. Через кілька годин передзвонив сам Ігор Безлер і повідомив, якщо Оксана хоче бути поряд з чоловіком, то нехай приїжджає.

У перший же день прибуття Оксани до «Біса», її поставили перед фактом: якщо вже вона тут, то повинна приносити користь сепаратистам. Її відправили працювати на кухню. За словами жінки, сепаратисти ставилися до неї добре, з повагою. Мабуть, вони поважали її за сміливий вчинок. Ігор Безлер особисто цікавився, чи не ображають Оксану його підлеглі.

34 дні провели подружжя в полоні. Звільнив їх керівник центру обміну полонених Володимир Рубан. Тоді двадцять українських військовополонених обміняли на одну сепаратистку Ольгу Колигіну.

Українка добровільно побувала в полоні у «Біса» (відео):

Читайте також: