fbpx
Політика

У «ДНР» озвучили свої умови для проведення мінських переговорів

На поточному тижні планується чергова зустріч тристоронньої контактної групи в столиці Білорусі. У зв’язку з цим один з лідерів самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушілін оголосив свої умови для проведення переговорів. Зокрема, терористи вимагають підтвердження офіційним Києвом порядку денного переговорів. Коментарі Пушіліна передають російські ЗМІ.

«Порядок денний переговорів включає в себе наступні пункти: Режим тиші і відведення артилерії і систем залпового вогню; Обмін полоненими за узгодженими списками; Поетапне зняття Україною економічної блокади Донбасу; Введення в дію законів України "Про особливий статус Донбасу" і "Про амністію"», – заявив один з лідерів самопроголошеної «Донецької народної республіки».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Варто відзначити, що раніше і президент Петро Порошенко прокоментував майбутню зустріч у Мінську. Як заявив Петро Порошенко, зустріч тристоронньої контактної групи за участю представників України, Російської Федерації та ОБСЄ з врегулювання ситуації на Донбасі запланована на 9 грудня.

Нагадаємо, що ще 5 вересня 2014 року в Мінську представниками контактної групи було підписано угоду про тимчасове перемир’я. 19 вересня сторони підписали меморандум, за яким передбачається припинення вогню, встановлення 30-ти кілометрової буферної зони, а також введення заборони на використання важких озброєнь тощо. Незважаючи на це, РФ і терористи порушували угоди, продовживши обстріли населених пунктів і позицій сил АТО. Крім того, в порушення угод бойовики провели 2 листопада 2014 псевдовибори.

Читайте також: