fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Тривають бої за донецький аеропорт і Дебальцеве, – Тимчук

Представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук розповів про те, що в минулу суботу, 6 грудня, бойовики зробили спробу наступу на позиції українських силовиків південніше від Авдіївки.

 «Відзначалися спроби супроводжувати наступ вогнем ствольної артилерії. Після нанесення двох послідовних вогневих ударів українськими РСЗВ «Град», противник спочатку був зупинений, а потім відійшов в район н.п.Ясиноватої», – зазначив він.

 Також тривали бої в районі донецького аеропорту. Зокрема, минулої неділі, 7 грудня, противник завдав потужного артилерійського удару по позиціях українських військовослужбовців, які захищають аеропорт. У відповідь було завдано артилерійський удар з боку українських військ по вихідних позиціях бойовиків біля Путилівки і в Куйбишевського району Донецька.

 «У районі Щастя та Станиці Луганської противник продовжує нанесення масованих вогневих ударів по позиціях українських військ. Міст в районі Щастя продовжують утримувати українські війська. Противником в основному застосовується ствольна артилерія (відзначається як мінімум робота 3-х батарей, одна з них – САУ), а також РСЗВ і міномети», – додав він.

 Крім того, тривають обстріли Дебальцевого. Зокрема, протягом останніх двох діб зафіксовані потужні обстріли із ствольної і реактивної артилерії з боку Вуглегірська, Макіївки і з чорнухинського напрямку. Також наносяться удари з мінометів і гаубиць по н.п.Нікішіно.

 

Читайте також: